Zo Zet je je Camper Waterpas

kampeertipsbeginners.nl - Zo Zet je je Camper Waterpas - Uitgelichte foto van een waterpas en digitale waterpas op de telefoon

Als je aankomt op de camperplaats, is het van cruciaal belang dat je camper waterpas staat. Dit niet alleen voor het gemak van leven in je camper, maar ook voor een goede nachtrust. In dit artikel vertel ik je hoe je dit kunt bereiken.

Oprijdblokken en Waterpas

Als jouw camper geen automatisch levelsysteem heeft, dan zijn er verschillende manieren om je camper waterpas te krijgen. Je kunt gebruikmaken van de waterpasfunctie op je mobiele telefoon of een traditionele waterpas. Daarnaast zijn er ook systemen die je kunt laten inbouwen, waarmee je op je mobiel of tablet kunt aflezen of je camper waterpas staat.

Voorbeeld:

Het linker voorwiel moet iets omhoog worden gezet. Hiervoor zijn oprijblokken de meest gebruikte oplossing. Belangrijk is om dit met twee personen te doen. Plaats het oprijblok recht en precies in het midden van het wiel. Rijd er vervolgens voorzichtig op, met de camper op de handrem om rollen te voorkomen.

Tip: Oefen deze handeling thuis een paar keer voordat je op vakantie gaat.

De handrem

Voorkom dat de handrem vastvriest in de winter als de oprijblokken worden gebruikt. Gebruik in plaats daarvan wielkeggen om het terugrollen van de band te voorkomen. Als één oprijblok niet voldoende is, probeer dan met een tweede oprijblok de camper alsnog waterpas te krijgen.

Stabiliseren

Na het waterpas zetten, is het essentieel om de camper te stabiliseren. Gebruik hiervoor stabilisatievoeten. Als je geen stabilisatievoeten hebt, zijn as standaarden een goed alternatief.

Let op: gebruik deze niet om de camper waterpas te zetten, aangezien ze niet voldoende draagvermogen hebben.

kampeertipsbeginners.nl - Zo Zet je je Camper Waterpas - Foto van een bandenkussen

Bandenkussen

Naast oprijblokken hebben we ook het handige bandenkussen. Ideaal voor het snel waterpas zetten van auto’s, caravans en campers, vooral op natte en modderige ondergronden of tijdens de winterstalling om vierkante banden te voorkomen.

Nog kampeerartikelen nodig, maar niet voor de hoofdprijs?

Hier vind je alles voor jouw ideale kampeervakantie!

Ja! Ik heb nog een aantal kampeerartikelen nodig!!

Geef een reactie