Koffie zetten op de camping

kampeertipsvoorbeginners.nl - Koffie zetten op de camping - Uitgelichte foto van een man met een kop koffie waar camping op staat geschreven

Nederlanders zijn echte koffieliefhebbers, zelfs op de camping. Of het nu ’s ochtends bij het ontbijt is of ’s avonds na het eten, een kopje koffie hoort erbij. Hoewel velen thuis een geavanceerde koffiemachine hebben, is het op de camping vaak een ander verhaal.

De meest luxe koffiemachine die je op campings tegenkomt, is vaak de Senseo of koffie cup machine. Ondanks het hogere wattage zijn deze koffiemachines op de meeste campings prima te gebruiken. Let wel op het toegestane wattage op jouw kampeerplek. Maar geen koffie tijdens het kamperen is voor velen geen optie en dat geldt ook voor mij.

Koffie zetten op de ouderwetse manier

Voor veel kampeerders blijft het ouderwetse opschenken van koffie de favoriete methode. Door rustig heet water over de gemalen koffie te gieten, ontstaat de lekkerste filterkoffie. Hoewel mijn ouders vroeger altijd op deze manier koffie zetten tijdens het kamperen, zie ik het tegenwoordig niet meer zo vaak. Het kost namelijk wat meer tijd, en de meeste kampeerders hebben stroom tot hun beschikking. Daarom kiezen velen voor een andere manier van koffiezetten op de camping.

Echter, als je zonder stroom kampeert, is dit zeker een mooie manier om koffie te zetten. Met een losse filter kun je de koffie opschenken in een thermosfles. Eerlijk is eerlijk, het is een heerlijke manier van koffie zetten.

Filterkoffie met een klein koffiezetapparaat

Veel kampeerders kiezen voor een klein (camping)koffiezetapparaat met een laag wattage. Deze zijn compact en licht, perfect voor op de camping. Zo kun je toch genieten van heerlijke filterkoffie. Doordat ze wat kleiner zijn, moet je soms wel twee keer koffie zetten als je met meerdere personen bent. Nederlanders houden nu eenmaal van een extra bakkie.

Let er wel op dat je een passend koffiefilter gebruikt in verband met de kleinere afmetingen.

Koffiecups op de camping

Een koffie cup machine is een snelle, gemakkelijke en veilige manier van koffiezetten. Je hoeft immers niet te knoeien met kokend water zoals bij het opschenken en er is geen hete koffiepot zoals bij een campingkoffiezetapparaat. Zo is de Mestic Koffie Cup Machine ME-80 een prachtig apparaat voor op de camping.

Let wel op het vereiste wattage.

Koffiezetten met de percolator

Een percolator is een moderne variant van opschenken en geeft echt dat ultieme kampeergevoel. Vul het met water en het filter met koffie en je hebt een heerlijk bakkie.

Tegenwoordig zijn er ook elektrische percolators die je gemakkelijk kunt gebruiken. Wil je nog traditioneler gaan, dan is er ook een variant die op een gaspit moet worden gezet.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele keuzes. Welke manier van koffiezetten is voor jou ideaal? Wil je meer luxe? Of juist op de ‘traditionele manier’ koffiezetten? Welke keuze je ook maakt, ik wens je alvast een smakelijke koffie toe!

Nog kampeerartikelen nodig, maar niet voor de hoofdprijs?

Hier vind je alles voor jouw ideale kampeervakantie!

Ja! Ik heb nog een aantal kampeerartikelen nodig!!

Geef een reactie