Kies de Perfecte Koelbox voor Jou

kampeertipsvoorbeginners.nl - Kies de Perfecte Koelbox voor Jou - Uitgelichte foto van een openstaande elektrische koelbox

Ben je op zoek naar de ideale koelbox, maar weet je niet welk type het beste bij jou past? Geen zorgen, want in dit artikel zal ik je alles vertellen over de verschillende soorten koelboxen. Of je nu een bouwvakker bent, een dagje naar het strand gaat, gaat kamperen of gewoonweg een koele plek voor je drankjes nodig hebt. Er is voor elk wat wils.

Passieve Koelbox – De Klassieker

Laten we beginnen met de passieve koelbox, de meest bekende. Ideaal voor bouwvakkers en strandgangers. Geen stekker nodig, verkrijgbaar in diverse maten, en sommige zelfs met handige wieltjes voor moeiteloos transport. Ontdek de veelzijdigheid van deze traditionele koelbox in ons assortiment.

Thermo-elektrische Koelbox – Veelzijdig en Efficiënt

De thermo-elektrische koelbox werkt met een peltier-element en kan worden aangesloten op zowel 12 volt als 230 volt. Deze boxen zijn robuust, goed geïsoleerd, en perfect voor zowel auto- als campinggebruik. Houd er rekening mee dat ze afhankelijk zijn van de omgevingstemperatuur en geluid produceren door de ventilator.

Absorptiekoelbox – Stil en Betrouwbaar

Voor kampeerders zonder stroom op de camping is de absorptiekoelbox ideaal. Deze box koelt tot wel 25 graden onder de omgevingstemperatuur en is volledig geluidloos. Ontdek de voordelen van een lange levensduur, grote inhoud en probleemloze doorgang door de meeste caravandeuren.

Compressor Koelbox – Onafhankelijk en Krachtig

De compressor koelbox is ideaal voor warme vakantiebestemmingen, omdat deze onafhankelijk is van de omgevingstemperatuur. Stel de temperatuur in tussen +10 en -15 graden, en geniet van directe koeling bij het aansluiten op het stopcontact. Let op: deze koelboxen maken geluid en zijn relatief zwaar.

Hybride Koelbox – De Beste van Twee Werelden

De hybride koelbox combineert het beste van beide werelden. Op 230 volt gedraagt het zich als een compressor koelbox, terwijl het op 12 volt een thermo-elektrische koelbox wordt. Perfect voor onderweg en op de camping, omdat je drankjes al koud zijn bij aankomst.

Conclusie

Nu je alle informatie hebt kunnen lezen over de verschillende soorten koelboxen, zul je voor jezelf de afweging moeten maken waarvoor de koelbox gebruikt gaat worden. Kijk eens in de webshop en vind jouw ideale koelbox!

Nog kampeerartikelen nodig, maar niet voor de hoofdprijs?

Hier vind je alles voor jouw ideale kampeervakantie!

Ja! Ik heb nog een aantal kampeerartikelen nodig!!

Geef een reactie