Kies de Perfecte Dissel Fietsendrager

kampeertipsvoorbeginners.nl - Kies de Perfecte Dissel Fietsendrager - Uitgelichte foto van een kantelfietsendrager op de dissel van een caravan

Ben je op zoek naar de ideale disseldrager voor je fietsen? Op de ‘kampeermarkt’ vind je een uitgebreid assortiment disseldragers, maar waar moet je op letten bij het kopen van zo’n fietsendrager? Middels dit artikel wil ik je graag helpen om voor jou de ideale fietsendrager te vinden!

Belangrijke Overwegingen bij het Kiezen van een Disseldrager

Met een disseldrager kun je eenvoudig je fietsen meenemen op vakantie. Een standaard disseldrager is geschikt voor twee fietsen, sommige zijn uit te breiden voor drie fietsen. Het is belangrijk om te weten wat het maximale gewicht is van de fietsen die je mee wilt nemen op vakantie. Zo vind je een assortiment aan fietsendragers met een maximale draagkracht van 35 kilogram. Deze zijn niet geschikt voor elektrische fietsen. Natuurlijk zijn er ook fietsendragers in ons assortiment tot 50 of 60 kilo en deze zijn wel geschikt voor elektrische fietsen.

Gewichtsverdeling en Afmetingen

Let op de gewichtsverdeling van je caravan. Plaats je alle fietsen aan de voorkant van je caravan, dan heeft dit invloed op de gewichtsverdeling. Het is ook belangrijk om te overwegen of je disseldrager lang genoeg is. Zorg ervoor dat de disseldrager past op de dissel van je caravan. De minimale montageafstand die je hiervoor nodig hebt is 40 centimeter.

Let er ook voor op dat de uiteinden van de fietsendrager en de achterkant van de auto minstens 85 centimeter zijn om te voorkomen dat de auto de fietsen raakt tijdens scherpe bochten.

Verschillende Soorten Disseldragers

Er zijn verschillende soorten disseldragers te vinden. De standaard disseldrager heeft een middenbeugel waaraan de fietsen zijn bevestigd. Het voordeel van deze fietsendrager is dat ze relatief goedkoop zijn. Een nadeel is dat je bij deze drager altijd je fietsen moet demonteren om bij het stuur te komen.

Kantelbare en Uitschuifbare Opties

Zo heb je de kantelbare fietsendrager. Zoals het je allicht al doet vermoeden, is het mogelijk om deze te kantelen met de fietsen erop. Hierdoor heb je gemakkelijk toegang tot de disselbak of kofferbak, ook als de fietsen op de drager zijn gemonteerd. Daarnaast vereist deze fietsendrager een beperkte montageruimte.

De uitschuifbare fietsendrager kun je naar voren schuiven in plaats van op te vouwen. Dit is een lichtere handeling en legt minder ‘spanning’ op de fietsen. Ook met deze fietsendrager kun je heel eenvoudig bij het stuur komen.

Conclusie

Alle fietsendragers worden compleet geleverd met montagemateriaal voor de dissel. Heb je meer vragen over disseldragers? Bezoek dan vrijbuiter.nl. Ontdek de vrijheid van reizen met je fietsen dankzij de perfecte disseldrager voor jouw fiets(en)!

Nog kampeerartikelen nodig, maar niet voor de hoofdprijs?

Hier vind je alles voor jouw ideale kampeervakantie!

Ja! Ik heb nog een aantal kampeerartikelen nodig!!

Geef een reactie