Kies de Perfecte Airco voor Jouw Behoeften

kampeertipsvoorbeginners.nl - Kies de Perfecte Airco voor Jouw Behoeften - Uitgelichte foto van een mobiele airco in een camper

In Nederland kan het weer nogal wisselvallig zijn, en soms is het gewoon te warm om comfortabel te kunnen genieten van je caravan, camper, voortent of zelfs thuis. Daarom is het kiezen van de juiste airconditioning van essentieel belang. In dit artikel help ik je bij het maken van de juiste keuze tussen twee soorten airco’s die ik hier ga bespreken: de mobiele, verrijdbare airco’s op wieltjes en de split airco’s.

Waar wordt de airco gebruikt?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je de airco wilt plaatsen en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen. De grootte van de ruimte bepaalt namelijk de benodigde koelcapaciteit van de airco.

Split airco

De split airco’s zijn ideaal voor uitzetramen in caravans of campers. De buitenunit hangt met behulp van een beugel in het raam, terwijl de binnenunit aan dezelfde beugel wordt gemonteerd. Een groot voordeel van deze airco’s is dat het uitzetraam nog steeds gesloten kan worden, waardoor er weinig tot geen warme lucht de ruimte binnenkomt. Daarnaast nemen deze airco’s weinig ruimte in beslag. Let wel op: ze zijn niet geschikt voor ramen die geïntegreerd zijn in een wand.

Mobiele airco

Als flexibiliteit en mobiliteit belangrijk voor je zijn, zijn de verrijdbare modellen een goede keuze. Deze kun je in principe op elke gewenste plek neerzetten. Houd er echter rekening mee dat sommige modellen een afvoer naar buiten nodig hebben om de warme lucht af te voeren. Er zijn ook modellen die op basis van koelwater werken, waarbij de koelcapaciteit afhangt van de temperatuur van het water. Deze modellen hebben geen externe afvoer nodig.

Het maken van jouw keuze

Voor wie het binnen in de caravan of camper lekker koel wil hebben zonder een grote unit in het gangpad, is een split airco ideaal. Wil je daarentegen een ruimte in je voortent of thuis verkoelen, dan is een verrijdbare mobiele airco een goede keuze.

Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het maken van de juiste keuze voor een (mobiele) airco. Bekijk de verschillende soorten airco’s ook HIER!

Nog kampeerartikelen nodig, maar niet voor de hoofdprijs?

Hier vind je alles voor jouw ideale kampeervakantie!

Ja! Ik heb nog een aantal kampeerartikelen nodig!!

Geef een reactie